Copy of HI THERE, AND WELCOME! WIJ ZIJN JOSEPHINE & CO

We nemen aan dat je nieuwsgierig naar ons bent anders zou je hier niet zijn, toch? 

En we bevredigen je nieuwsgierigheid meer dan graag met wat fun facts en weetjes over ons verleden, ons heden en onze toekomst.  We dragen ons hart op onze tong - soms ook op onze kleding maar dat sorteren we onder de categorie fashion-statements.

Wij zijn Josephine & Co.

Hebben wij elkaar al eens ontmoet? Ja? Nee? Weet niet? Hoe dan ook, we stellen onszelf even netjes voor.

We breken de ongeschreven regel dat een vrouw nooit vertelt hoe oud ze is, omdat leeftijd ook maar een getal is: wij zijn van 1994. Oud genoeg om ons zelfverzekerd te voelen over wie we zijn - jong genoeg om bij te sturen, te groeien en te buigen (en daar een hoop lol aan te beleven).

Onze oprichter is Harold van der Mark, die stoer genoeg was om zijn onafhankelijke damesmodewinkel naar het volgende niveau te tillen en zijn eigen merk te beginnen; Josephine & Co. Vernoemd naar zijn ouders (hoe lief is dat) en voorbestemd om de zelfverzekerde, moderne, stijlvolle en modeminnende vrouwen van deze planeet te kleden. Juist. Jij. Want jij voldoet aan die beschrijving, toch?

 

 

Hier zijn we dan. Op je desktop/tablet/smartphone. Hoe zijn we hier beland? Wij zijn trotse Hollanders, begonnen in Utrecht met het vervullen van de wensen - en het vullen van de kledingkast - van vrouwen die geen zin hadden om te kiezen tussen stijlvol of sportief, en zich liever kleden in een strakke mix van beide. We groeiden langzaam maar zeker, en toen de tijd rijp was verhuisden we collectie & kantoor naar Driebergen. Maar de stad zat nog steeds in ons bloed, we leven en ademen urban cool. Gedreven door ambitie en een groeiende schare fans spreidden we onze vleugels nog een beetje wijder en landden in ons huidige nest cq hoofdkantoor, gevestigd in Amsterdam.

De Houthavens;  bruisend, borrelend en volop in ontwikkeling.  Als er één locatie is die onze ontwikkeling als merk perfect weerspiegelt, dan is het dit gebied wel! Bruisend, levendig en altijd in ontwikkeling - creativiteit en architectonische perfectie met de rauwe, rafelige randjes van een grootstedelijk grensgebied. Dat zijn wij. 100%.

 

Wat vinden we zo mooi aan de collecties die we maken? Allereerst; we streven naar een superieure kwaliteit. De fijnste garens, de mooiste stoffen, het beste vakmanschap.  Niet doof en blind voor de groeiende oproep tot duurzaamheid, streven we naar de meest duurzame keuzes die aan ons kwaliteitsniveau en modegevoel voldoen. Nee, we zijn niet 100% duurzaam maar we luisteren en leren. Karma-punten verzamelen. Net als jij.

Wat vinden we zo leuk aan jou? Onze mooie, lieve, fijne klant en (even schaamteloos slijmen) Muze.  We houden van jouw zelfverzekerdheid. Je weet wie je bent, en je weet hoe je de juiste kleding kunt inzetten om je persoonlijkheid te weerspiegelen. We houden van je gevoel voor Zeitgeist. Je weet wat er op modegebied echt toe doet, je weet de trends uit de tradities te filteren, en je weet hoe je die Modern Cool vibe bereikt. We houden van je spirit en je passie. Of je nu jongleert met een drukke baan, gezin met 2.2 kids, je hond, je foodblog en een verslaving aan citytrips - of dat je je eigen business én een moestuin runt, 18e eeuws antiek verzamelt en graag griezelt bij een horrorfilm; je doet wat je doet met hart & ziel. Dus je kleedt je met hart & ziel.  Voor welke gelegenheid dan ook. Wij snappen jou.

Wat vind jij zo mooi aan Josephine & Co? Tja. We beweren wel dat we je snappen, maar we kunnen geen gedachtes lezen dus neem ons niet kwalijk dat we even met wat aannames werken.

Dit is hoe wij onszelf zien en waarvan we denken dat het is wat jou aanspreekt.

Wij snappen mode. We reizen, we lezen, we bezoeken fabrieken en vakbeurzen, en we shoppen de wereld rond. We haken niet kritiekloos aan bij elke trend die we tegenkomen puur en alleen omdat hij bestaat; we weten wat bij jou past en vertalen de trends naar jouw smaak.

Wij weten wat past bij jouw figuur. Ja, onze ontwerper is een man, maar een hele bijzondere man - met verstand van vrouwen en een getraind oog voor wat het vrouwelijk lichaam flatteert (stel je zijn gezichtsuitdrukking voor, die op dit moment het midden houdt tussen professionele trots en een scheve grijns). Het deskundige back-up team stofzuigt achter hem aan mocht hij onverhoopt wat steken laten vallen. Lang verhaal kort: onze pasvorm is onberispelijk. 

We leveren hoogwaardige kwaliteit voor een gerechtvaardigde prijs. Ondanks onze drang tot perfectie zijn we toch in staat onze prijzen op een aanvaardbaar niveau te houden. Geen fast-fashion die al uit elkaar valt als het in de buurt van de wasmachine komt, maar betaalbare en duurzame luxueuze mode met een prijskaartje dat getuigt van eerlijkheid en respect voor onze fabrikanten, ons design- & development team en jou.

 

Last but not least: we kennen onze klassiekers. Bliep - verkeerde woordkeuze, dank je Harold. Even opnieuw; we kennen onze iconen. Die kledingstukken die zich door de decennia heen bewezen hebben: die onmisbare bouwstenen die in iedere zichzelf respecterende garderobe thuishoren. Voorbeeldje? De trenchcoat. De hagelwitte blouse. Geliefd bij jou, geliefd bij ons, geliefd bij iedereen.   Maar.  Onze iconen krijgen altijd een moderne make-over. En we mixen ze zorgvuldig met de hoog-modische eyecatchers zodat ze elkaar versterken.

Je bent helemaal bijgepraat over ons verleden en ons heden. Maar hoe zit het met onze toekomst? Die ligt open, klaar om ingevuld te worden. We zijn trots op wie we zijn en hebben niet de behoefte om ons DNA te veranderen, maar we zullen altijd blijven ontwikkelen, verbeteren, groeien en creëeren. Onze wereld én onze collectie. Dat je het weet.

Wel een beetje klaar met lezen? Zin om eindelijk even gewoon de shop te bekijken? We houden onze mond en geven het woord aan onze collectie. Die kan prima voor zichzelf opkomen en trekt al ongedurig aan je mouw voor aandacht.

 

 

Dus nu hop - naar de shop.

 

Liefs,